Ring til os på: 22 24 43 80

Send os en mail: info@jbhel.dk

Eltavle

Til hverdag bemærker du ikke at du har den, men din eltavle er den elinstallation, som danner udgangspunkt for strømmen, til al din belysning og alle elektriske apparater i dit hjem. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at eltavlen er tidssvarende og dermed sikker og lovlig.

Din eltavle forsyner din bolig med strøm fra elnettet og i tavlen finder du desuden dine sikringer og fejlstrømsafbryder, som er med til at beskytte dig og dine el-installationer. Sikringerne vil enten være automatiske, eller det der kaldes smeltesikringer, som er dem du finder i ældre eltavler.

Begge typer sikringer har til formål, at forhindre overbelastning. Derfor er det vigtigt, at både eltavle og sikringer er helt up to date, så de kan opfylde deres funktion.

Er din eltavle af ældre dato? Så er det på tide med skift af eltavle

Har du en eltavle af ældre dato, så kan det være på tide at få den skiftet ud.

En forældet eltavle vil ofte være 40-80 år gammel og er derfor ikke opdateret til de standarder vi har for el-installationer i dag. Det kan betyde at der er fejl på HPFI relæ og gruppeafbrydere, hvilket eksempelvis kan give risiko for stød.

r

I tilfælde af brand og lignende kan du være udsat for at din forsikring ikke dækker, hvis dine el-installationer ikke er tidssvarende.

Det kan derfor godt betale sig at undersøge om din eltavle er helt som den skal være, for din egen og din families skyld.

Eltavle montering – en ny eltavle giver mange fordele

Der er mange fordele ved at få udskiftet din eltavle med en ny. Udover at du er sikret større sikkerhed, kan en ny eltavle også forbedre strømforsyningen til din bolig. På den måde får du både større tryghed og en mere effektiv strømforsyning når du udskifter din eltavle.

Vores elektriker tjekker gerne alle dine el-installationer for dig, så du og din familie kan være helt tryg i jeres bolig. Vi tilbyder en lang række reparationer i høj kvalitet, så hvis du har andet elarbejde der trænger til et tjek, tager vi gerne et kig på det i samme omgang, når vi udskifter din eltavle.

Z
Din bolig bliver mere sikker for dig og din familie
Z
Din strømforsyning til boligen forbedres
Z
Du overholder den gældende lovgivning
Z
Du er sikret at din forsikring dækker ved skader

Hvordan kan man se om en sikring er gået?

Der kan være flere årsager til at en sikring går. Det kan blandt andet være uvejr som storm eller torden, eller at du har mange installationer i gang på samme tid. Et tegn på at der er gået en sikring, er at alt strømmen går, eller delvist ikke virker visse steder i dit hjem. Men strømafbrydelsen kan også skyldes andre ting, end en sprunget sikring. Er der helt mørkt i dit hjem, må du ud med en lommelygte og tjekke din eltavle, for at se om strømafbrydelsen skyldes en sikring der er gået.

På en ny eltavle

  • På en nyere eltavle, vil du ofte kunne se at en af kontakterne er vippet ned. Vip denne op igen og tjek om strømmen nu vender tilbage
  • Sker dette ikke, skal du i gang med at lede efter fejlen. Slå først alle kontakter fra.
  • Slå derefter HPFI-relæ og alle kontakter til, en ad gangen
  • Når strømmen går, har du fundet fejlen
  • Sluk alle stikkontakter og el-apparater som hører til denne gruppe (kontakt)
  • Slå gruppen til igen og tænd apparater og kontakter en efter en. Når strømmen går, ved du hvor fejlen er opstået
  • Du bør holde kontakten/installationen slukket og bede en elinstallatør om hjælp til at udbedre problemet

På en ældre eltavle

  • Her skal du skrue sikringerne ud, en efter en, indtil du finder en sikring med en plet i enden (den er oftest rød)
  • Skift sikringen ud med en ny

Skift sikring - Hvordan?

Er du i tvivl om hvordan du skal skifte sikring, eller blive sikringen ved med at springe? Så kommer vi gerne ud og udbedrer fejlen. Vi tjekker hele din eltavle og sikrer os, at alt er i orden, før vi forlader dig.

Få et tjek af din eltavle

Er du i tvivl om din eltavle er tidssvarende? Så kontakt os og lad os tjekke dine installationer for dig.

Kontakt os på telefon 22 24 43 80 og aftal en tid til tjek eller udskiftning af eltavle og HPFI relæ.

Har du brug for hjælp til andre opgaver?
Hos JBH EL service udfører vi alt i elarbejde for både private og erhverv. Kontakt os og lad os tage en snak om, hvordan vi kan løse din konkrete opgave.
u

Hvis du er i tvivl om din eltavle er lovlig og fejlfri, er det altid en god idé at få den tjekket af en professionel.

Hos JBH EL service tilbyder vi både eftersyn og udskiftning af eltavler og HPFI-relæ og vi holder os altid opdateret på de nyeste regler og procedurer, så du får den bedste service og højeste kvalitet.